ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

09:50 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Τα βασικά θέματα που θα συζητήσει κατά τις επαφές που θα έχει στην Λευκωσία με εκπροσώπους της κυπριακής ναυτιλιακής διοίκησης και των θεσμικών φορέων της κυπριακής ναυτιλίας είναι, μεταξύ άλλων, οι συναφείς προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητήματα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, η αντιμετώπιση της πειρατείας, οι διεθνείς εξελίξεις στον ΙΜΟ

(International MaritimeOrganization) και στην Ε.Ε., η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. (Interreg), καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ναυτιλιακής και λιμενικής πολιτικής.

Σήμερα θα συναντηθεί  με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο , ενώ θα επισκεφθεί και  τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Αλέκο Μιχαηλίδη και εκπροσώπους του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών  και με τον Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Επισημαίνεται ότι  η Κυπριακή Προεδρία προετοιμάζει την πραγματοποίηση Άτυπης Υπουργικής Συνάντησης στη Λευκωσία και στη Λεμεσό στις 8 Οκτωβρίου 2012.
Χαρακτηριστικό της σημασίας, που δίνει σε αυτή την Συνάντηση η Κυπριακή Προεδρία είναι ότι προγραμματίζεται να παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζοζέ Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα