Επίσκεψη αλληλεγγύης στη Γάζα από τον Τυνήσιο ΥΠΕΞ

«Η τυνησιακή αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Ραφίκ Αμπντεσαλέμ που έφθασε στη Γάζα, μεταβαίνει στην έδρα της κυβέρνησης η οποία καταστράφηκε από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα το πρωί, για να συναντήσει αξιωματούχους της κυβέρνησης της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, Ισλάμ Σαχουάνε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «η επίσημη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Γάζας», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρζούκι, είχε

τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δηλώνοντάς του την «αλληλεγγύη της χώρας του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού», ενώ κατήγγειλε «τη βάρβαρη επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας.»

Ο κ. Μαρζούκι απαίτησε την «έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και την υιοθέτηση «των απαραίτητων κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ.»

Νέες επιθέσεις

Την ίδια στιγνμή, οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί, αυξάνοντας σε 38 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων και σε 345 των τραυματιών, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον του εδάφους τους, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων και ιατρικές πηγές στη Γάζα.

Ανάμεσα στους οκτώ Παλαιστίνιους, τέσσερις σκοτώθηκαν στη συνοικία Ζουχούρ της Ράφας, στο νότο. Τρία μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στον προσφυγικό καταυλισμό Μεγάτζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ και τέταρτο μέλος της οργάνωσης σκοτώθηκε αργότερα στη συνοικία Τελ-αλ-Σουλτάν της Ράφας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού, τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτα που έπληξε την περιοχή Εσκόλ, στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πέντε οβίδες εναντίον μιας θέσης στο Ρέιμ, μια ισραηλινή τοποθεσία, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα