ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

22:20 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς και στην ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη, που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε μία αναδρομή των τελευταίων ωρών, από τη στιγμή που έλαβε στα χέρια του τη διερευνητική εντολή,

εξαπολύοντας πυρά κατά των κομμάτων του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στις 6 Μαΐου η χώρα γύρισε σελίδα και κατηγόρησε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, που έχουν τη βασική ευθύνη για εδώ που φτάσαμε ότι μιλούν τη γλώσσα του χαρτοπαίκτη και της μπλόφας.

«Αυτοί που μέχρι την Κυριακή των εκλογών ανατρίχιαζαν και στην ιδέα να λάβουμε εντολή ξαφνικά μας αγαπήσανε και μας είπαν προχωρήστε», τόνισε, προσθέτοντας ότι όταν τους ρώτησε σε ποιο πρόγραμμα θα μας στηρίξετε, στο δεύτερο μνημόνιο ή στη βάση της λαϊκής ετυμηγορίας που αίρει τις δεσμεύσεις σας, αποδείχτηκε ότι εννοούσαν τη στήριξη που έχει ο κρεμασμένος από το σκοινί.

Αναφερόμενος στο θέμα των επιστολών που ζήτησε από Βενιζέλο και Σαμαρά τόνισε ότι δεν ζήτησε δηλώσεις μετάνοιας, αλλά ειλικρίνειας και πρόσθεσε ότι θα επρεπε με δική τους πρωτοβουλία να είχαν στείλει επιλογή ανάκλησης των υπογραφών τους.

Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την κατάργηση του Μνημονίου.

Αναφέρθηκε στην άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα να συναντηθεί μαζί του, τονίζοντας ότι τον λυπεί το γεγονός και πρόσθεσε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει. Πρόσθεσε δε ότι θα επιμείνει στην πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους, την Λούκα Κατσέλη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, αλλά έριξε και καρφιά κατά του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, σημειώνοντας ότι αν είχε ανταποκριθεί θετικά πριν τις εκλογές τότε θα ήμασταν πρώτη δύναμη.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μανόλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη για την στήριξή τους, ενώ τόνισε ότι η προσπάθειά του δεν τελειώνει εδώ και ότι τώρα είναι η ώρα για την ενότητα της αριστεράς με τον λαό.

Αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στον εκλογικό νόμο, του οποίου ζήτησε αντικατάσταση με την απλή αναλογική και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης και τρομοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και της κρισιμότητας για τον τόπο και ότι διερεύνησε τη δυνατότητα να μην ξαναοδηγηθούμε σε εκλογές και να υπάρξει ένα μίνιμουμ συμφωνία με τα άλλα κόμματα για πάγωμα του μνημονίου και θεσμικές αλλαγές, τονίζοντας ότι εισέπραξε την άρνηση του Βενιζέλου.

Επανέλαβε ότι το η κρίση δεν είναι ελληνική και ότι η λιτότητα δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρωζώνη. Επισήμανε δε ότι η ανατροπή θα έρθει με συλλογικό πλαίσιο παρεμβάσεων στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Τέλος ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα επιστρέψει την ε

Keywords
Τυχαία Θέματα