ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΤΟΥ 75% ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Ο ΟΛΑΝΤ

22:30 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη διαβεβαίωσή του ότι η προεκλογική του δέσμευση σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ο οποίος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα «από 1 εκατομμύριο ευρώ» θα εφαρμοσθεί εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε για το αν πρόκειται για 1εκατ. ευρώ για ένα νοικοκυριό ή για ένα μόνο άτομο.

«Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν (Άνω Σαβοΐα) .

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Πιερ Μοσκοβισί είχε διαβεβαιώσει και αυτός με τη σειρά του ότι η υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη δημιουργία ενός φόρου της τάξης του 75% για τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως «θα τηρηθεί αυστηρά», διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο πληροφορίες που άφηναν να εννοηθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση εγκαταλείπει το σχέδιο αυτό.

«Επεξεργαζόμαστε τους τεχνικούς όρους. Αυτή η δέσμευση του πρόεδρου θα τηρηθεί αυστηρά» διευκρίνισε ο Μοσκοβίσι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο και τόνισε ότι ο φόρος αυτός θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα