Ισορροπίες τρόμου! Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως τη Ρωσία

17:46 3/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε, πως η Ουάσιγκτον διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσει εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

«Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι” αυτό», είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο

Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν αντιπροσώπους του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ομπάμα: Η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο

Η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο με τη στρατιωτική της επέμβαση δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιώντας ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει την επιβολή μιας σειράς οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων, που θα απομονώσουν τη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να επιτρέψει στους διεθνείς ελεγκτές να μεσολαβήσουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας στην Ουκρανία που θα είναι αποδεκτή από όλους τους Ουκρανούς, είπε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους , λίγο πριν συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Μεντβέντεφ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία.

Διαψεύδει το τελεσίγραφο

Νωρίτερα ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διέψευσε ότι, εξέδωσε τελεσίγραφο προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με το οποίο τις κάλεσε να παραδοθούν ως τις 05:00 την Τρίτη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν αξιωματικό στο αρχηγείο του.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία και η Μόσχα έχει ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο, η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα σήμερα, το Ιντερφάξ είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια πηγή στο υπουργείο Αμύνης της Ουκρανίας, ότι είχε επιδοθεί τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ως τις 05:00 από τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αργότερα μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός —τον οποίο δεν κατονόμασε— στο αρχηγείο του στόλου είπε πως δεν σχεδιάζεται επίθεση και πρόσθεσε: «αυτά είναι ανοησίες».

Την ίδια ώρα η Μόσχα δεν είναι ακόμη έτοιμη να εγκρίνει την αποστολή μιας ομάδας εξακρίβωσης των γεγονότων στην Ουκρανία από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στον οργανισμό Αντρέι Κελίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα