Χαν: Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα γίνει αισθητή στα τέλη του έτους

15:35 3/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, που θα γίνουν αισθητές μέχρι το τέλος της χρονιάς, διαπιστώνει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση εκφράζει την ελπίδα, πως και φέτος θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης
Επισήμανε, επίσης, ότι με τα μέσα

που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.
Κάθε χώρα, όπως είπε, υποβάλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιούς τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και άρα εκεί υπάρχουν δυνατότητες.
Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας, εκτιμώντας πως μέχρι τέλος του 2020 θα είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, ενώ παρέπεμψε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το ποσοστό εκβιομηχάνισης βρίσκεται στο 50% άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα