Επιφυλακτικοί οι δανειστές για την πορεία των εσόδων

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής απασχόλησαν και τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής της τρόικας.

Όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, το ζήτημα συζητήθηκε μεταξύ του κ. Σαμαρά και των κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. «Δεν υπάρχει κίνδυνος

πολιτικής αποσταθεροποίησης» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας «ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε, δεν υπήρξε κανένα κλίμα ανησυχίας».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου Λίγο πριν τις 12 πμ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία εκτέλεσης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συζήτηση περιορίστηκε στα φορολογικά μέτρα και δεν επεκτάθηκε σε ζητήματα, όπως η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η άμεση αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ ή η διευθέτηση των χρεών της ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν αμφιβολίες για την πορεία των εσόδων, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα της επικείμενης νέας φορολόγησης ακινήτων, κρίνοντας ότι οι έκτακτοι φόροι είναι πιο αποτελεσματικοί. Επίσης, η τρόικα επεσήμανε ότι η τρύπα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων θα επηρεάσει ευθέως και τα αποτελέσματα για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα