Έπεσε η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι

Χιλιάδες πυροτεχνήματα ανέβηκαν τον ουρανό του Σότσι, πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο Φιστ, όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία και ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αθλητές όλων των χωρών παρέλασαν στο στάδιο. Χορευτές από τα μπαλέτα Μπολσόι έδωσαν τον καλλιτεχνικό τόνο στο event και οι εικόνες με το καραβάκι μέσα στο στάδιο ταξίδεψαν

σε όλο τον κόσμο.

Σημειωτέο ότι οι χορευτές σχημάτισαν τους πέντε κύκλους του σήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισαν να διακωμωδήσουν την τελετή έναρξης, όπου ο πέμπτος κύκλος δεν είχε ανοίξει…

Στο τέλος της τελετής η Ρωσία παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η οποία το 2018 θα φιλοξενήσει την 23η διοργάνωση (9-25 Φεβρουαρίου), αφού πρώτα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κήρυξε τη λήξη των Αγώνων του Σότσι.

Ο Μπαχ τόνισε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από το να πω εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων και εκ μέρους όλων των φίλων μου Ολυμπιακών αθλητών ότι αυτοί ήταν οι Αγώνες των αθλητών. Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ τη νεολαία του κόσμου να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χρόνια από τώρα στην Πιονγκτσάνγκ για να γιορτάσει μαζί μας τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα