ΕΟΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Απόπειρα δωροδοκίας από ξενοδόχο της Ρόδου κατήγγειλε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, υπάλληλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η οποία διενεργούσε έλεγχο σε ξενοδοχεία στο Σμαραγδένιο νησί.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η συγκεκριμένη υπάλληλος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του ΕΟΤ πραγματοποιούσε μαζί με ειδικό κλιμάκιο, έλεγχο στο συγκεκριμένο, δυναμικότητας 285 δωματίων

4 αστέρων ξενοδοχείο, κοντά στην περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο. Όπως σημειώνει στην αναφορά της, -η εν λόγω υπάλληλος που μέχρι πρότινος εργαζόταν στη γενική γραμματεία Τουρισμού- έγινε εις βάρος της απόπειρα δωροδοκίας  με σκοπό να παραβιάσει τα καθήκοντα της και ουσιαστικά να κάνει τα «στραβά μάτια» σε παρανομίες του ξενοδοχείου οι οποίες μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στην αφαίρεση του ειδικού σήματος λειτουργίας του.

Ο Οργανισμός κατά τις ίδιες πληροφορίες διαθέτει στοιχεία και πειστήρια τα οποία αναμένεται να διαβιβάσει με μήνυση κατά του ξενοδόχου στην αρμόδια Εισαγγελία. Από τη διοίκηση του ΕΟΤ εκφράστηκαν συγχαρητήρια στην αρμόδια υπάλληλο και ο Οργανισμός φέρεται να δηλώνει αποφασισμένος να πατάξει τέτοιου  είδους συμπεριφορές οποιοδήποτε ξενοδόχου σε βάρος τουριστών αλλά και της εικόνας της χώρας προς το εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι ένα ξενοδοχείο δεν διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το «ΟΚ» μηχανολόγου για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντίστοιχο έγγραφο από μηχανικό ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αντισεισμικό κανονισμό και ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν πληρώνεται από τους πράκτορες του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα