ΕΟΠΥΥ: ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

15:25 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Πληρωμές για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ για το Μάιο, αλλά και πιθανές κινητοποιήσεις με σημείο αιχμής τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, είναι τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με το Μ. Σαλμά.


της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ανοιχτό αφήνουν οι γιατροί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων για τη συνταγογραφηση

, μετα τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά.

Όπως ανέφερε στο Matrix24 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης, η τρόικα επιμένει στην επέκταση της συνταγογραφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία αντί της εμπορικής ονομασίας, ενδεχόμενο που βρίσκει κάθετα αντίθετο τον ΙΣΑ. Σε ό,τι αφορά στις περικοπές στην Υγεία, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μπορεί να φθάσουν και τα 2 δισ. ευρώ, ο κ. Πατούλης ξεκαθαρίζει πως οι δαπάνες για την υγεία πρέπει να είναι ανελαστικές. Διαφορετικά η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι έως τα μέσα Αυγούστου θα έχουν καταβληθεί και οι οφειλές του Μαϊου του ΕΟΠΥΥ προς τους συνεργαζόμενους γιατρούς και πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα συζητάει την καταβολή των πληρωμών σε όλους τους παρόχους οριζόντια και όχι κατ’ επιλογήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα