«ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

14:25 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Την επιθυμία του Ισραήλ για την εντατικοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία ο πρόεδρος της χώρας, Σιμόν Πέρες. «Μπορούμε να συνεργαστούμε πολιτικά, επιστημονικά και οικονομικά» είπε.

«Αυτό που έγινε σημαντικό αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι ένας επιπλέον γάμος» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. «Ανήκουμε στην ίδια πνευματική οικογένεια, αλλά και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο»,

πρόσθεσε και διευκρίνισε πως έχει προστεθεί στις σχέσεις των δύο κρατών «μία επιστημονική διάσταση και μία πολιτική διαδικασία».

Όπως είπε: «Η γέφυρα ανάμεσα στον παλαιό και τον νέο κόσμο είναι επιστημονική. Οι δύο χώρες μας μπορούν να συνεργαστούν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να φέρουμε κάτι θετικό σε όλους. Η κρίση είναι το ξεκίνημα για κάτι νέο. Είναι σκληρή για τον λαό, αλλά είναι καλή για το μέλλον του. Η Ελλάδα είχε το θάρρος να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο για το ξεπέρασμά της και πιστεύω ότι θα επιτύχει».

Από την μεριά του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Άδραξε την ευκαιρία για να στείλει μήνυμα στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε πως σε μεγάλο βαθμό είναι η εκδήλωση της συστημικής κρίσης του ευρώ και επισημαίνοντας ότι χωρίς κοινή οικονομική διακυβέρνηση και βήματα προς την πολιτική ενοποίηση η νομισματική ένωση οδηγείται σε αδιέξοδο. Εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επίλυσης του Μεσανατολικού, σημειώνοντας ότι η υποστηρίζει την εξεύρεση μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης στο Παλαιστινιακό που θα βασίζεται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ. «Για την Ελλάδα η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης, τόνισε.

Ο Καρ. Παπούλιας εκτίμησε ότι η σύγκληση του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας το ταχύτερο δυνατό, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση των στενών σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει περιθώριο εντατικοποίησης των επαφών Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα