Εντατικά «φροντιστήρια» για να αποφευχθούν οι διαρροές

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια… γοητείας εκ μέρους της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας προς τους… γκρινιάρηδες γαλάζιους βουλευτές που εμφανίζονται επιφυλακτικοί να στηρίξουν τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και, κυρίως, αυτές που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη διαθεσιμότητα.

Την προσεχή Δευτέρα, στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφ. Συγγρού έχει κληθεί το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να λάβει απαντήσεις από τους παριστάμενους υπουργούς και να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις. Την ίδια στιγμή, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά

βρίσκονται σε επιφυλακή, έχοντας από κοντά τους ύποπτους βουλευτές, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα που θα πλήξει την κυβέρνηση. Άλλωστε, η πλειοψηφία των 155 βουλευτών μοιάζει πραγματικά οριακή αν συνυπολογισθούν και οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ. Υπό την έννοια αυτή, θεωρείται πιθανό ακόμη και το ενδεχόμενο άρθρα του νομοσχεδίου να εγκριθούν μεν, αλλά με πλειοψηφία που θα υπολείπεται των 150 βουλευτών, και τούτο διότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους διαφωνούντες να ψηφίσουν επί της αρχής, όχι όμως και τα επίμαχα άρθρα για τα οποία, άλλωστε, θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές σε Στουρνάρα, εξηγήσεις από Κυριάκο

Στη χθεσινή, πρόβα τζενεράλε της μεγάλης σύσκεψης της Δευτέρας, που έγινε στη Βουλή τις περισσότερες ερωτήσεις από τους παριστάμενους υπουργούς δέχθηκαν ο Γιάννης Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αλλά και ένας, τουλάχιστον, εκ των φερόμενων ως «ανταρτών» ο κ. Στ. Ταμήλος. Ο κ. Στουρνάρας ερωτήθη για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, τα οποία απέκλεισε για το τρέχον έτος όχι όμως, απολύτως, και για το 2014.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και, φυσικά, για το ζήτημα των Δημοτικών Αστυνομικών, όπου ασκούνται πιέσεις προκειμένου να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι το σύνολο αυτών θα παραμείνει είτε στην ΕΛΑΣ, είτε σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων. Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε επίσης και για τα κριτήρια που θα κυριαρχήσουν κατά τις απολύσεις αυτών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επιφυλασσόμενος να απαντήσει κατά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Παρόντες, πλην των Γ. Στουρνάρα και Κυρ. Μητσοτάκη ήταν και οι Αδ. Γεωργιάδης, Χαρ. Αθανασίου και Γ. Μιχελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα