Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς στον Καναδά

10:32 5/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ένα τρίτο πρόσωπο τραυματίστηκε επίσης και νοσηλεύεται μετά τους πυροβολισμούς αυτούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της επαρχίας, χωρίς να είναι γνωστό αν το πρόσωπο αυτό είναι αστυνομικός.

Την νύχτα η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό το οποίο είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του υπόπτου, του 24χρονου Τζάστιν Μπουρκέ, όπως ταυτοποιήθηκε από τη Βασιλική Καναδική Αστυνομία (GRC), η οποία το δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες των πυροβολισμών. Η αστυνομία στο Νιού Μπράνσγουικ

έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, ενός άνδρα με σχετικά μακριά μαλλιά, ανοιχτόχρωμα, μαζεμένα με μια κορδέλα και λίγα γένια, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, έφερε δύο πυροβόλα και χακί σακίδιο.

Ο ύποπτος φέρεται να κρυβόταν σε δασώδη περιοχή βόρεια της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ζήτησε από τους κατοίκους να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και να μην βγουν από αυτά. "Μείνετε μέσα. Κλειδώστε τις πόρτες σας", συνέστησε η ομοσπονδιακή αστυνομία, καλώντας επίσης τους οδηγούς να μένουν μακριά από την περιοχή όπου η αστυνομία διεξάγει την έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου.

Ο δήμαρχος του Μόνκτον, πόλη 70.000 κατοίκων, Ζορζ Λεμπλάν επανέλαβε την έκκληση των αρχών προς όλους τους πολίτες, καλώντας τους «να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, η οποία εργάζεται σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες». Ο δήμαρχος συνέστησε σε όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να πάνε σε φίλους ή κοντά στην οικογένειά τους όπου και να παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών και των συναδέλφων τους. Η γενναιότητά τους και οι ενέργειές τους απόψε θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα για την κοινότητά μας. Παραμείνετε ήρεμοι αλλά σε εγρήγορση. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία θα αποκαταστήσει σύντομα την ειρήνη και την τάξη», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα