Ενημέρωση των βουλευτών ζητά από τους υπουργούς του ο Βενιζέλος

Ποιος δεν θυμάται την ‘κρίση’ που προκάλεσε η καταψήφιση του άρθρου για τη δημοτική αστυνομία στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο από τον Πάρι Κουκουλόπουλο άλλωστε, ή ακόμα και την απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία;

Πλήρη γνώση της κατάστασης έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που έμπλεος ανησυχίας για πιθανό …ατύχημα, κάλεσε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών όλους τους υπουργούς, Αναπληρωτές υπουργούς και

υφυπουργούς από πλευράς ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο τους, αλλά και να δώσει κατευθύνσεις …συνεργασίας με τους «πράσινους» βουλευτές.

«Απαιτώ δουλειά, συνέπεια και προσοχή», φέρεται ειπών, προειδοποιώντας όλους ότι η όποια περίοδος χάριτος τελειώνει και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχει κυβερνητικό έργο να παρουσιάσει όταν έρθει η ώρα, φράση που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως και ανησυχία για τυχόν εκλογικό σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά το επόμενο διάστημα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε την πίεση που δέχονται οι βουλευτές από την κοινωνία ψηφίζοντας αντιλαϊκά νομοσχέδια, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τους κρατούν ενήμερους τόσο εκείνους, όσο και τον ίδιο, αλλά και την επιτροπή παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου της Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου κανείς να μην βρίσκεται προ εκπλήξεων. Επιπλέον αιφνιδιασμοί των βουλευτών άλλωστε, δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε …μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Ο προβληματισμός του ΠΑΣΟΚ έγκειται κυρίως στο θέμα της κινητικότητας, καθώς γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προκειμένου να βρει τους επόμενους 12500 υπαλλήλους του Δημοσίου που θα πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας το 2014, όταν μετά βίας έχει βρει 7500 ως τώρα και μένουν άλλες 5000 υπάλληλοι να εξευρεθούν ως το τέλος του 2013. Ακόμα όμως και αν βρεθούν, θα πρέπει να έχει προηγηθεί σοβαρή αξιολόγηση με κριτήρια αξιοκρατίας, αλλιώς δύσκολα θα εξευρεθούν και οι …βουλευτές που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα