Ενημέρωση στη Βουλή ζητούν ΔΗΜΑΡ – ΑΝΕΛ

14:42 9/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα κατά των πολιτικών λιτότητας «επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρας μας, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας πως για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση πρέπει η δημοσιονομική προσαρμογή να συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.
«Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι οι προτροπές του Προέδρου των

ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο, μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές της Ευρώπης, απέναντι στις βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ΔΗΜΑΡ καλεί τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά».

Ενημέρωση στη Βουλή για τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του Μπαράκ Ομπάμα ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προτού -όπως αναφέρει- τοποθετηθεί για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά.

«Τι συζήτησε για το θέμα της Κύπρου; Υπάρχει σχέδιο Ανάν ΙΙ; Τι συζήτησε για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας; Τι συζήτησε για τα ελληνοτουρκικά; Αυτά παραμένουν ακόμα νεφελώδη» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν παραλείπει βέβαια να ασκήσει και σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός στον κόσμο, ο οποίος πανηγυρίζει για την αποτυχία της πολιτικής του, της πολιτικής της λιτότητας. «Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να πνιγείς στη θάλασσα είναι να πατάς σε δύο βάρκες» δηλώνει ο Π. Καμμένος χαρακτηριστικά για να καταλήξει ότι η μία βάρκα που πατά ο κ. Σαμαράς είναι η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική της κ. Μέρκελ, η πολιτική της ΕΕ, η οποία τείνει να μεταμορφωθεί σε μία ομοσπονδία με κατάργηση των εθνών-κρατών. Η άλλη πολιτική είναι η πολιτική της ανάπτυξης, η πολιτική που προτάσσει την καταγγελία των μνημονίων και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα