Ένας «εμπνευσμένος» καθηγητής κάνει περήφανη την Ελλάδα

Ο λόγος για τον καθηγητή Μάρκο Παπαγεωργίου της Σχολής Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος εξελέγη Fellow της IFAC (International Federation of Automatic Control).

Ο Έλληνας καθηγητής βραβεύτηκε, επειδή με την ομάδα του σχεδιάζει και υλοποιεί συστήματα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και στο νερό.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής στο GoodNews, το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει αναπτύξει συστήματα, που εφαρμόζονται από την

Αμερική μέχρι την Αυστραλία».

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον κ. Παπαγεωργίου στο Διεθνές συνέδριο της IFAC στο Κέϊπ-Τάουν της Ν. Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 29 Αυγούστου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, κάνοντας ειδικότητα στην Τεχνική Συστημάτων και Αυτόματου Ελέγχου (Άριστα). Πήρε το διδακτορικό του με την εργασία: “Ένα
ιεραρχικό σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας αυτοκινητοδρόμων” (Τιμητική Διάκριση) στο Τμήμα Ηλεκτροτεχνίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου.

Εργάστηκε ως καθηγητής σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, αλλά και στην Αμερική. Ήταν επισκέπτης καθηγητής σε ΜΙΤ (1993-2001) και Berkeley (1993-2011), ενώ είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1994.

Keywords
Τυχαία Θέματα