Εμφυλιοπολεμικά φαντάσματα στη Βουλή

Η Χρυσή Αυγή έβαλε στο στόχαστρο της το ΚΚΕ και μάλιστα ο βουλευτής της Δ. Κουκούτσης, επιδόθηκε σε ένα εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα μίσους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάρτε το χαμπάρι, κύριοι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει την πραγματική ιστορία. Είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών. Η ιστορία σε αυτήν τη χώρα γράφτηκε από τους

ηττημένους» και σημείωσε: «εμείς δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό».

Το αντικομμουνιστικό μένος του βουλευτή προκάλεσε την παρέμβαση του προεδρεύοντα Ι. Δραγασάκης ο οποίος σχολίασε: «Απολαμβάνω την πίστη στο Σύνταγμα της χώρας αυτής…». Στις αντιδράσεις «θερμόαιμου» βουλευτή της Χρυσής Αυγής που τον κάλεσε να μην σχολιάζει τα λεγόμενα των βουλευτών ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Είναι ευθύνη του προεδρείου να κάνει σχόλια όταν ακούγονται ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα σε αυτή την αίθουσα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής ο οποίος τόνισε ότι «οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, τα εγγόνια των ανθρώπων των Ταγμάτων Ασφαλείας δεν θα γίνουν αποδεκτοί, ό,τι και να κάνουν, από την εργατική τάξη και από τον ελληνικό λαό».

Και οι φοβεροί διάλογοι συνεχίζονται…

Οι ναζιστές, οι δωσίλογοι, η μαμά Μόσχα και τα δολάρια

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μία πραγματικότητα. Υπάρχει μία πολιτική κίνηση, μια παράταξη, την οποία εμείς έχουμε χαρακτηρίσει «ναζιστική» και στην αντίληψη και στην πολιτική πρακτική.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να ανακαλέστε. Να ανακαλέσει, κύριε Πρόεδρε. Δεν μπορεί να κρίνεται

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Έχουν χειροκροτήσει επανειλημμένα …

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, να κάνετε το καθήκον σας. Να διαγραφεί από τα Πρακτικά.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Δεν διαγράφεται τίποτα από τα Πρακτικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να διαγραφεί από τα Πρακτικά. Στη Διάσκεψη των Προέδρων έχουμε πάρει απόφαση.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να διαγραφεί η ιδεολογική σας διακήρυξη πρώτα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να διαγραφεί από τα Πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Το είπα και λέει ότι δεν θέλει να διαγραφεί. Σας λέω ότι τον καλώ και του λέω να διαγραφεί.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Δεν διαγράφεται τίποτα από τα Πρακτικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να του πείτε, όπως λέτε και σε εμάς, να διαγραφεί από τα Πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Παππά, σας παρακαλώ!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Και η αντίληψη και η πολιτική πρακτική είναι ναζιστική και λειτουργεί ως τάγμα εφόδου και ως το μακρύ χέρι του συστήματος. Όταν επισκέπτονται εργοστασιάρχες και τους καλούν να διώξουν αλλοδαπούς εργάτες και να τους πάνε Έλληνες εργάτες με 15 ευρώ, αυτό δείχνει ότι είναι το μακρύ χέρι όχι της αστικής τάξης, αλλά της μεγαλοεργοδοσίας για να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνουν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας εργάτες και Έλληνες και αλλοδαποί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Ορίστε, κύριε Παππά έχετε το λόγο.

ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Λυκουρέντζο, ως πολιτικός και ως ανήρ, είμαι το μακρύ σας χέρι; Τι είναι αυτά που ακούμε σήμερα εδώ; Ακούμε από ανθρώπους, από μία επιχείρηση κατ’ ουσίαν που έπαιρνε σκληρό συνάλλαγμα επί δεκαετίες από τη Σοβιετική Ένωση. Δεν έπαιρνε ρούβλια. Δολάρια έπαιρνε. Και ο εισαγγελέας της Μόσχας ακόμα ψάχνει τα λεφτά. Ακούμε, λοιπόν, από τους εκπροσώπους μιας αιματηρής ιδεολογίας να αναφέρονται μέσα εδώ στη Χρυσή Αυγή και να πιάνουν –με ποιο δικαίωμα θα έλεγα;- στο στόμα τους τη Χρυσή Αυγή. Οι επιχειρηματίες του ΚΚΕ πετάνε στο δρόμο εργαζομένους του Ριζοσπάστη, εργαζομένους στον 902. Αυτούς τους εργαζόμενους τους χάσατε για πάντα. Θα είναι συντόμως –και είναι ήδη αρκετοί από αυτούς- στη Χρυσή Αυγή. Αυτό σας πονάει. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ο εκφραστής πραγματικά των λαϊκών αισθημάτων, αυτό που ποτέ δεν ήσασταν εσείς. Ήσασταν ο εκφραστής της μαμάς Μόσχας πάντα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Είστε εκφραστές του ναζισμού και των δοσιλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα