Κύπελλο Ελλάδας (προημιτελικά): ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0

20:25 28/2/2013 - Πηγή: E-Typos
"Αγκαλιά" με την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης. Τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχαν οι Αθανασιάδης (57΄), Σαλπιγγίδης (60΄), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 6 Μαρτίου στη Λιβαδειά.

Απειλητικός, κύρια
με σουτ έξω από την περιοχή, ο ΠΑΟΚ από το 20’ του αγώνα και μετά, με τον Λεβαδειακό να είναι κλεισμένος αμυντικά και να έχει ιδιαίτερα αποτελεσματικό τον Κυριακίδη. Ο Καμαρά στο 23’ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, με μακρινό σουτ, η μπάλα, όμως, έφυγε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κυριακίδης απέκρουσε νέο σουτ του Αποστολόπουλου, ενώ η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του και στο 28’, σε προσπάθεια εκ νέου του Καμαρά.

Ο «Δικέφαλος» άγγιξε το γκολ στο 36’, ο Κυριακίδης, ωστόσο, έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε το όμορφο σουτ του Αθανασιάδη και το ημίχρονο «έκλεισε» με τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ο Λεβαδειακός μπροστά στα καρέ του Ιτάνζ. Ο Ροζέριο πλάσαρε στο 44’, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους «ασπρόμαυρους» να πατούν ακόμη καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» με την υπόθεση της νίκης σε τρία λεπτά.Στο 57’ , μετά από κόντρα, αλλά και θέση οφσάιντ, ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Αποτελεσματική, στην πορεία, ήταν η συνεργασία των Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδη. Στο 60’, συγκεκριμένα, ο Ιρλανδός μέσος βρήκε τον Καμαρά, ο οποίος έδωσε ασίστ με τον ώμο στο διεθνή επιθετικό και ο τελευταίος, με κοντινή προβολή, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Κυριακίδη.

Στα λεπτά ως το φινάλε, ο ΠΑΟΚ έδωσε κατά διαστήματα χώρους στον Λεβαδειακό, δεδομένο, ωστόσο, που δεν έκανε ιδιαίτερα απειλητικό το συγκρότημα της Βοιωτίας και δε διαφοροποίησε το σκορ.

Διαιτητές: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες : Γκαρσία, Λάζαρ – Ροζέριο, Βασιλείου

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Λόρενς (90’+ Κωνσταντινίδης), Γκαρσία (67’ Κάτσε), Λάζαρ, Καμαρά, Σαλπιγγίδης (90’ Κουμάλο), Αθανασιάδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος) : Κυριακίδης, Νικολακάκης, Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί, Μαχαίρας, Κόρμπος (65’ Ζησόπουλος), Ρομέου, Ροζέριο (73’ Καγιεχόν), Μπουμάλ (65’ Πόι), Βασιλείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα