ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

18:10 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους  αφέθηκε ο πρώην  γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος  και απολογήθηκε  με βάση το νόμο για τη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων  σε πρόεδρο πρωτοδικών. 

Η υπόθεση αφορά ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία  είχαν «παγώσει» στο υπουργείο Οικονομικών για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα πρόστιμα αυτά που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ είχαν βεβαιωθεί σε επιχειρήσεις και εταιρείες μέσα στο 2010 και το 2011, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.  Ο κ. Καπελέρης  ο οποίος είχε οδηγηθεί  σε παραίτηση μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του,   αρνήθηκε  την κατηγορία που του αποδίδεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε,όπως και στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ότι δεν διέγραψε ούτε χάρισε  κανένα πρόστιμο, αλλά επρόκειτο για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων. Όπως έχει υποστηρίξει άλλωστε σε δηλώσεις του ο Γ. Καπελέρης, εάν επιβάλλονταν τα πρόστιμα αυτά τα οποία αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, θα απειλούνταν με κλείσιμο πολλές απʼ αυτές.  Επικαλέστηκε μάλιστα και την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση  για την επίλυση του ζητήματος η οποία όμως είχε καθυστερήσει. Μετά το τέλος της ανάκρισης η υπόθεση θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν αν στοιχειοθετείται ή όχι το αδίκημα εναντίον του Γ. Καπελέρη καθώς και αν πρέπει ή όχι να παραπεμφθεί σε δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα