ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ

Χωρίς την απαραίτητη μέχρι σήμερα άδεια εξόδου θα μπορούν πλέον οι Κουβανοί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό έπειτα από ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Έτσι από τις 14 Ιανουαρίου, οι Κουβανοί δεν θα χρειάζονται πλέον παρά μόνο ένα διαβατήριο για να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό, το μόνο που θα χρειάζονται θα είναι το διαβατήριό τους και η θεώρηση εισόδου (βίζα) από τη χώρα προορισμού τους.

Η διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό παρατείνεται επίσης από 11 σε 24 μήνες, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ 90 ημέρες μετά

τη δημοσίευσή του σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Μέχρι σήμερα όσοι Κουβανοί προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα θεωρούνταν προδότες ή εχθροί της επανάστασης.

Τώρα με το νέο μέτρο εκτιμάται ότι όσοι Κουβανοί φύγουν από τη χώρα για οικονομικούς λόγους θα μπορούν να στέλνουν συνάλλαγμα κάτι που θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο η κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα “για να διαφυλαχθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την επανάσταση”, εννοώντας κυρίως επιστημονικό προσωπικό όπως γιατροί οι οποίοι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν εμπόδια στο να φύγουν από την Κούβα.

Επίσης αναλυτές εκτιμούν ότι επικριτές της κυβέρνησης το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσουν εμπόδια στην έκδοση ή θεώρησης του διαβατήριού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα