ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Απίστευτο… άγνωστοι έκλεψαν την μπρούτζινη προτομή του Θεόδωρου Τριάντη, ενός εκ των μεγαλύτερων ευεργετών της πόλης.

Τα μέλη του συνεργείου του Δήμου της Πάτρας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμβολή των οδών Τριών Ναυάρχων και Όθωνος Αμαλίας, στο κέντρο της Πάτρας. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσουν ότι η προτομή του Θεόδωρου Τριάντη είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της κυρίως σε σημεία όπου θα μπορούσαν να τη μεταφέρουν οι δράστες, προκειμένου να λιώσουν τον μπρούντζο και να αποκομίσουν κέρδη.

Φυσικά

ενημερώθηκε και ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος προκειμένου να προλάβει παρόμοιες κλοπές ζήτησε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις πλατείες Ψηλών Αλωνίων, Τριών Συμμάχων, Εθνικής Αντίστασης, Ομονοίας, κ.α, όπου βρίσκονται ιστορικά μνημεία τα οποία θα μπορούσαν να κλαπούν από αγνώστους, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.Επίσης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.

Ποιος ήταν ο Θεοδωρής Τριάντης

Η οικογένεια Τριάντη είναι παλιά πατρινή οικογένεια βιομηχάνων και πολιτικών. Ασχολήθηκαν με το εμπόριο της σταφίδας και το 1873 ίδρυσαν ατμοκίνητο νηματουργείο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Πάτρα. Από τη δεκαετία του 1920 οι οικογενειακές επιχειρήσεις περιήλθαν σε παρακμή με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της περιουσίας των να κατασχεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αρκετά μέλη της οικογένειας Τριάντη διακρίθηκαν στην πολιτική και την φιλανθρωπία. Συγκεκριμένα ο Γεώργιος Τριάντης διετέλεσε δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών ενώ ο Θεόδωρος Τριάντης πραγματοποίησε πλήθος δωρεών μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Τριάντη, στο οποίο περιλαμβάνεται η επαγγελματική σχολή Πατρών και μεγάλη κτηματική περιουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα