ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Κράτους με θέμα την ανάλυση των νέων μέτρων λιτότητας, διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι σήμερα το απόγευμα στη Λισσαβόνα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Κλέφτες, κλέφτες…» κρατώντας επιγραφές με την φωτογραφία του πρωθυπουργού Πέντρου Πάσους Κοέλιου, ο οποίος ανήγγειλε αύξηση από τον επόμενο χρόνο, των κρατήσεων για το κοινωνικό κράτος, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερη μείωση των απολαβών τους.

«Ο λαός έχει κουραστεί

να τον κλέβουν και να τον ταπεινώνουν», τόνιζαν στα συνθήματά τους οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μη πολιτικοποιημένων κοινωνικών δικτύων, τα οποία βρίσκονταν ήδη πίσω από τις κινητοποιήσεις που το περασμένο Σάββατο έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπου 30 πόλεις.

Πάνω από 11.500 άνθρωποι ανακοίνωσαν στο Facebook την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν στη σημερινή κινητοποίηση, εκφράζοντας την «αμέριστη βούλησή τους για αλλαγή».

Μπροστά από το Προεδρικο Μέγαρο βρίσκονταν αναπτυγμένες δυνάμεις των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων, που έφραζαν την είσοδό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα