ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ

Greenpeace, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Actionaid, KEΘΕΑ. Το καλοκαίρι της φωτογραφίας και της ζωγραφικής: 15 ΜΚΟ, 300 φωτογραφίες, 60 φωτογράφοι ,50 ζωγράφοι , 20 video artists, προβολές video art, διαδραστικά δρώμενα. Στο πλαίσιο του Athens

Fringe Festival.

Της Χαράς Ιωάννου

Χνάρι πάνω στην πόλη, μιας γενιάς που γνωρίζει τον εαυτό της σε μια συγκεκριμένη δημιουργικότητα παραγωγής. «Μιας γενιάς που κρατά το σκοροφαγωμένο τραπέζι και το χαρωπό έπιπλο από το αλουμίνιο και τη φορμάϊκα, αντίθετα της από τους κατοίκους της κοιλάδας του Ωσαλά». Έτσι η επικριτική αριστοκρατική ιδεολογία δεν οικτίρει, αλλά «κλείνει το στόμα της».

Στο Fringe ο ζωγράφος ζωγραφίζει όπως θέλει και ο φωτογράφος φωτογραφίζει όπως του αρέσει. Έχοντας την ευκαιρία και την πρόσβαση στη δημιουργικότητα διαταράσσουν το συσχετισμό των δυνάμεων με προνόμια που μέχρι τώρα ήταν προνόμια μιας ελίτ του πνεύματος. Αρχή κατάκτησης.

Πολυχώρος πολιτισμού Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός)
15-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
18.00-00.00
Greenpeace, Action Aid, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ , Fibre Performing Arts , Ομάδα Χορού Φυσαλίδα κ.α
Άμεσες εντυπώσεις. Εντιμα ντοκουμέντα. Σε κάθε βήμα στο Vault ανοίγεσαι σε μια καινούργια εικόνα. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΔΕΙΧΝΟΥΝ αποκαλύπτοντας την πλεονεξία των μεν και την αδιαφορία των δε. Σπάζουν τη σιωπή, η οποία καλύπτει μια δήθεν αρμονία.
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)
15-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
18.00-22.00
Γιατροί Χωρίς Σύνορα/ Médecins Sans Frontières
URBAN SURVIVORS project. Η φωτογραφική έκθεση «URBAN SURVIVORS/ Επιβιώνοντας στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων» έχει στόχο να δείξει τις ανθρωπιστικές κρίσεις που πλήττουν πέντε σύγχρονες παραγκουπόλεις όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λειτουργούμε προγράμματα. Δείχνει συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στις περιοχές αυτές και ευαισθητοποιεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην υγεία και τη ζωή των κατοίκων, συνθήκες που προκαλεί ο συνωστισμός, η βία, η έλλειψη πρόσβασης στην περίθαλψη και στα κοινωνικά αγαθά.
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο)
19-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00-20.00
Ζωγραφική

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Προσγειωμένοι ρεαλιστές ανοίγονται οι καλλιτέχνεςσε καινούργια άποψη και τόπους πρωτοποριακής εγκατάστασης σε στενή επικοινωνία με τον κόσμο, βρίσκουν «αυτό που τους πάει». Μ’ένα μικρό tiff στο τσεπάκι, κρεμούν τα εργα τους, με απόλυτη ελευθερία, γνώση, σοβαρότητα και προσοχή. Κάποιοι ίσως έχουν στο νου τους, τις περούκες του Andy Warhol και τα μυτερά μουστάκια του Salvador Dali.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Πειραιώς 100 Γκάζι)
Αίθουσα Δ9
26-30
11.00-19.00
Γιατροί του Κόσμου
Έκθεση Φωτογραφίας «Ανάμεσά μας».
Τρυφερότητα και σκληράδα. Η πραγματικότητα της ζωής. Δεν υπάρχουν μόνο αγέλαστα παιδιά στον κόσμο;
Αιθουσα Κων/νος Καβάφης
26-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
11.00-19.00
Φωτογραφία

Η τρομερή ομορφιά της αφθονίας βρίσκεται στο ότι μας προκαλεί να διαλέξουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα