Είκοσι χρόνια χωρίς τον Άιρτον Σένα (Photos-Video)

17:24 1/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Ήταν 1η Μαίου του 1994, όταν ο Άιρτον Σένα δεν κατάφερνε να στρίψει στην Ταμπουρέλο και προσέκρουε στα προστατευτικά με μεγάλη ταχύτητα, χάνοντας τη ζωή του στην πίστα της Ίμολα σε ηλικία 34 ετών. Ο Βραζιλιάνος τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ξεψύχησε στο τιμόνι της Williams.

Για πολλούς ήταν ο κορυφαίος αλλά και ο πιο ριψοκίνδυνος πιλότος του αθλήματος. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1960, στο Σάο Πάουλο, από εύπορους γονείς. Άρχισε την καριέρα του σε ηλικία 24 ετών με την Toleman, μετακόμισε στη Lotus όπου τερμάτισε στην

3η θέση στο πρωτάθλημα του 1987 και ακολούθησε η κατάκτηση της κορυφής.

Οδηγώντας μονοθέσιο της McLaren, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1988, το 1990 και το 1991, δίνοντας συγκλονιστικές μάχες με τον Αλέν Προστ. Το 1994 εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams, εισπράττοντας 1.000.000 δολάρια για κάθε grand prix που συμμετείχε.

Κορυφαίοι πιλότοι δεν ξέχασαν τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή και μίλησαν για το ίνδαλμά τους.

Φερνάντο Αλόνσο: «Νομίζω ότι ο Σένα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλους τους οδηγούς, ο καλύτερος της γενιάς του. Από τότε που ήμουν παιδί το όνομά του σήμαινε πολλά για μένα».

Νίκο Ρόζμπεργκ: «Άιρτον Σένα. Ήταν μια εικόνα του αθλήματός μας. Αν σκέφτεσαι τη Formula, σκέφτεσαι τον Σένα και το αντίστροφο. Είναι από τους λίγους που έχουν διαμορφώσει το άθλημά μας και ο θάνατός του ήταν μια τεράστια απώλεια και τραγωδία.»

Κίμι Ράικονεν: «Ο θάνατος του Σένα ήταν μια απίστευτα θλιβερή στιγμή για τον κόσμο της Formula 1. Ήμουν ακόμη στο σχολείο τότε και ακόμα κι αν δε θυμάμαι πολλά από εκείνον, εκείνη η μέρα έμεινε χαραγμένη στη μνήμη μου.»

Το βίντεο με το τραγικό δυστύχημα:

Keywords
Τυχαία Θέματα