«Εγκατέλειψε» την Ιερισσό η αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αναστολή της λειτουργίας γίνεται «λόγω των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του», με αποτέλεσμα να καθίσταται «αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής Υπηρεσίας».

Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του Α.Τ. Ιερισσού μεταφέρονται στο Τμήμα Πολυγύρου, που – σύμφωνα με την ίδια απόφαση – αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής.

Εν τω μεταξύ, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιερισσό μετά την έφοδο της αστυνομίας , κατά τη διάρκεια

της νύχτας, στα σπίτια δύο υπόπτων για συμμετοχή στον εμπρησμό εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός». Οι οικείοι τους καταγγέλλουν ότι η αστυνομία έσπασε αναιτίως τις πόρτες των σπιτιών τους, σημειώνοντας ότι δεν είχαν προβάλλει αντίσταση, ούτε πρόθεση φυγής.

Οι συλλήψεις προκάλεσαν την οργή κατοίκων, ορισμένοι από τους οποίους προκάλεσαν φθορές στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το είχαν ήδη εγκαταλείψει.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή πήραν οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες δεν μεταφέρθηκαν στον κοντινό Πολύγυρο για να απολογηθούν, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Πήραν προθεσμία για την Κυριακή.

Μέχρι τότε θα κρατηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Ιερισσού καθώς και άλλα άτομα που αντιτίθενται στη λειτουργία του μεταλλείου χρυσού στη Χαλκιδική.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή ενώ η οδός Μοναστηρίου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο, είχε αποκλειστεί από νωρίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα