ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

Οσο οι ώρες και οι μέρες περνούν, όλο και πιο ενδιαφέρουσες είναι οι αποκαλύψεις για τις εκρηκτικές διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους της τρόικας. 

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα στο  «Εθνος της Κυριακής», η αδιαλλαξία του Πολ Τόμσεν για τις επώδυνες περικοπές οδήγησε το Γιάννη Στουρνάρα όχι μόνο στο να θέσει θέμα παραίτησής του, αλλά και να διώξει τους τροϊκανούς από το γραφείο του.

Με βάση πάντα το δημοσίευμα, ο έντονος διάλογος που

διημείφθη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ είχε ως εξής:

Στουρνάρας: «Τελειώσαμε. Είμαι έτοιμος να υποβάλω την παραίτησή μου. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό Οικονομικών, να βρείτε καλύτερη κυβέρνηση»

Τόμσεν: «Δηλαδή μας λες να φύγουμε;»

Στουρνάρας: «Ναι, να σηκωθείτε και να φύγετε».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρόλο του «πυροσβέστη» ανέλαβε ο Ματίας Μόρς της Κομισιόν. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρούμε μία λύση. Θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα και θα τα καταφέρουμε», φέρεται να είπε προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Μορς και Στουρνάρας παρέμειναν σε ανοιχτή γραμμή επί ώρες, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να στέλνει τα ξημερώματα της Πέμπτης μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών, καλώντας τον να μην τα παρατήσει.

Η σφαίρα στο τζάμι

Η εφημερίδα επικαλείται και ένα ενδιαφέρον «ενσταντανέ» με τον Γιάννη Στουρνάρα να δείχνει στον Πολ Τόμσεν ένα παράθυρο του υπουργείου, το οποίο φέρει μια τρύπα από σφαίρα.

«Δεν καταλαβαίνω τι θες από την Ελλάδα. Τη βλέπεις αυτή, έγινε από σφαίρα. Εκεί θέλεις να πάμε; Ετσι θέλεις να γίνει η Ελλάδα; Θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση; Σας επαναλαμβάνω, τελειώσαμε. Εχω μείνει μόνος μου. Δεν έχω στήριξη από κανένα κόμμα ούτε και από εσάς. Σηκώνομαι και φεύγω», φέρεται να είπε ο υπουργός εκείνη τη στιγμή. 

Keywords
Τυχαία Θέματα