ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ «32»

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, είναι η σαφής εντολή Σαμαρά στο Γιάννη Στουρνάρα, την ώρα που καταθέσεις μαρτύρων φέρονται να εμπλέκουν Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ

στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό,

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο επιβεβαίωνε ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό». Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο Γ. Στουρνάρας διευκρίνιζε ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα μέσα από αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας 10,2 δισ. ευρώ.

Με βάση το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα.

Οι τρεις πολιτικοί πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή τους.

«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης.

O πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: «Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο» και πρόσθεσε πως τη Δευτέρα θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των μαρτύρων που τον εμπλέκουν.

O Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε μέσω Twitter: «Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ ‘όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα. O Νίκος (Χατζηνικολάου)είναι καλός δημοσιογράφος.Αυτοί που αναφέρονται στο ρεπορτάζ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα