Εύθραυστη εκεχειρία

Ωστόσο μια ώρα μετά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός 12 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν, υπό τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Ωστόσο η εκεχειρία φαίνεται εύθραυστη προς το παρόν.

Έκκληση στο Ισραήλ και τη Χαμάς να διατηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα επαίνεσε

τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Η συμφωνία εκεχειρίας υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών που το Ισραήλ είχε ως στόχους. Ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για αυτή τη συμφωνία, καθώς και για την αφοσίωση και αντίσταση που επέδειξε ο λαός μας».

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες, καθώς και πέντε ισραηλινοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα