ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας απόψε σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου,

για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι τον αρνούνται γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι.

Απέρριψε τις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» τόνισε.

Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου», τόνισε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν πως ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, λέγοντας ότι αυτό είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για την ΑΟΖ, είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα πράξει.

Σημειώνεται ότι η λαϊκή συνέλευση διήρκεσε περίπου 3 ώρες και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, πάνω σε θέματα διακυβέρνησης και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα