ΔΥΣΦΟΡΕΙ ΤΟ ΙΝΣΙΤΟΥΤΟ IFO ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

13:05 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας τίθεται υπό απειλή από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. υποστήριξε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις που έχει δεχθεί Γερμανός καγκελάριος μεταπολεμικά, «δεν άντεξε στην πίεση και υπέκυψε», με αποτέλεσμα η Γερμανία να διασώσει τις τράπεζες της Βρετανίας και της Γαλλίας και να αναλάβει τα βάρη των τραπεζών της νότιας Ευρώπης. Σχολιάζοντας τη θετική υποδοχή των αποφάσεων της συνόδου από τις αγορές, ανέφερε ότι «έφθασαν σχεδόν σε σημείο ευφορίας», καθώς είχαν βρεθεί ένα βήμα από την άβυσσο.

Ισχυρίστηκε ότι οι εταίροι της Γερμανίας προσπάθησαν να τις δημιουργήσουν ενοχές, «για να πάρουν τα χρήματά μας, μας κατηγόρησαν για αυτοκρατορικές βλέψεις και προειδοποίησαν για το μίσος που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ των λαών».

Χαρακτήρισε ως λάθος ακόμη και τη δημιουργία του μηχναισμού στήριξης, το 2010 και τόνισε πως «οι Γερμανοί πολίτες, τα χρήματα των οποίων θέλουν να πάρουν, μπορούν πλέον να ελπίζουν μόνο στο Συνταγματικό Δικαστήριο».

Το Ifo είχε ζητήσει προ ολίγων ημερών την έξοδο της Ελλάδας, αλλά και της Πορτογαλίας από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα