ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ PMI

12:25 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέα βουτιά, στις 40,1 μονάδες, έκανε τον Ιούνιο ο δείκτης PMΙ της μεταποίησης, υποχωρώντας από τις 43,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα συνέχισε να επιδεινώνεται, καθώς συνεχίστηκε πτώση στην παραγωγή, στις παραγγελίες και στην απασχόληση. Ο όγκος των νέων παραγγελιών βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου τετραμήνου. Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα οι νέες παραγγελίες εξαγωγών να συρρικνωθούν με τον εντονότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, ενώ ασθενική παραμένει η ζήτηση από το εσωτερικό.

Η παραγωγή

εξακολουθεί να μειώνεται εδώ και περίπου τρία χρόνια. Τον Ιούνιο η μείωση ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε μείωση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, υπήρξαν περαιτέρω ενδείξεις ότι οι ώρες εργασίας περιορίστηκαν και ότι ζητήθηκε από το προσωπικό να επιμηκύνει τη διάρκεια των διακοπών του.

Οι συνθήκες στην αγορά οδήγησαν τους κατασκευαστές να προσφέρουν εκπτώσεις. Έτσι, ο ρυθμός μείωσης των τιμών ήταν ο εντονότερος που έχει καταγραφεί σε διάστημα τριών μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα