Δριμεία επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το κόμμα, ο σχηματισμός, η ηγετική ομάδα που είναι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Δεν έχουν τίποτα να πουν», είπε μεταξύ άλλων, ενώ επέμεινε στη διγλωσσία του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιούν λαϊκιστικό λόγο στο εσωτερικό και “γλείψιμο” στο εξωτερικό, χωρίς τίποτα το συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο».

Παράλληλα, ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την επίθεση που εξαπολύεται στο πρόσωπό του. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως στην Χαριλάου Τρικούπη δεν πιστεύουν στη θεωρία των δύο άκρων.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία της κυβέρνησης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα λίγο μετά την συνάντηση ΣαμαράΒενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, ενώ παράλληλα αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. «Δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές», είπε, διατηρώντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά και προσθέτοντας πως σε περιόδους όπως η σημερινή «κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες». Υποστήριξε άλλωστε ότι η πρόταση είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις που δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις και κατηγόρησε με νόημα όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

«Η χώρα, χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δικαιολογώντας έτσι το ότι η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας. Υποστήριξε άλλωστε ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό της πράσινης ΚΟ ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα