ΔΠΔ: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ

16:10 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Το δικαίωμα του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, σε μια δίκαιη δίκη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα», δήλωσε σήμερα η Μελίντα Τέιλορ δικηγόρος μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Στις 7 Ιουνίου η Μελίντα Τέιλορ και μια αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στην οποία συμμετείχε συνελήφθησαν

στη Λιβύη αφού επισκέφθηκαν τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος κρατείται στη Ζέντεν, 170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Η Τέιλορ αφέθηκε ελεύθερη στις 2 Ιουλίου, αφού κρατήθηκε επί σχεδόν ένα μήνα στη Ζέντεν.

«Ανεξάρτητα από όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη δική μου συμπεριφορά, τα δικαιώματα του πελάτη μου, του Σάιφ αλ Ισλάμ, επλήγησαν ανεπανόρθωτα στη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ζέντεν», δήλωσε η Τέιλορ σε συνέντευξη Τύπου από τη Χάγη.

Σημειώνεται ότι εναντίον του Σάιφ αλ Ισλάμ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία διεπράχθησαν στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση και τον θάνατο του Καντάφι το 2011.

Οι λιβυκές αρχές είχαν κατηγορήσει την αντιπροσωπεία του ΔΠΔ για επίθεση «στην εθνική ασφάλεια».

Η Τέιλορ, 36 ετών, κατηγορείται ότι είχε μαζί της στη διάρκεια της επίσκεψής της στον Σάιφ αλ Ισλάμ ένα στυλό-κάμερα με το οποίο προσπάθησε να δώσει στον πελάτη της μια κωδικοποιημένη επιστολή από το πρώην δεξί του χέρι Μοχάμεντ Ισμαήλ, έναν από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες από την λιβυκή δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το BBC η Τέιλορ και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΠΔ που είχαν συλληφθεί θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου στην Τρίπολη στις 23 Ιουλίου για την τελική απόφαση όσον αφορά τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα