ΔΟΥΡΟΥ: «Ο ΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟΥ»

15:50 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Οξύτατη επίθεση στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για όσα έγραψε προεκλογικά εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τη συνέδεαν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο επί υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κ. Δούρου, με άρθρο στην προσωπική της ιστοσελίδα που τιτλοφορείται «Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος

ήταν υπάλληλός μου» κατηγορεί τη «Δημοκρατία» ότι «ουδέποτε μπήκε στον κόπο να της ζητήσει τη γνώμη της για τα όσα ατεκμηρίωτα της προσάπτει», ενώ χαρακτηρίζει τα εν λόγω δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης, υβριστικά και δυσφημιστικά». Μάλιστα, καταλογίζει στη «Δημοκρατία» «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο να πλήξει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ’ εξοχήν αντιπάλου της ΝΔ στις εκλογές».

Με μεγάλη δόση ειρωνείας, η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι όση αλήθεια υπάρχει στην πρόταση ότι «ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός της», άλλη τόση υπάρχουν στα δημοσιεύματα της εφημερίδας αναφορικά με την συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους… λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωση», υπογραμμίζει η Ρένα Δούρου, διευκρινίζοντας ότι ψεύδη αποτελούν και τα περί «υψηλών αμοιβών», αφού «η πληρωμή γινόταν με μπλοκάκι –έλαβα μάλιστα και περαίωση γι’ αυτό», όπως τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες της «Δημοκρατίας» ότι δήθεν «απέκρυψε» από το βιογραφικό της τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο, η κ. Δούρου επισημαίνει ότι «σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, επέλεξε να δώσει έμφαση σε πολιτικές δραστηριότητες, αφήνοντας έξω τα βραβεία, τις υποτροφίες και το μεταπτυχιακό της».

Το άρθρο της Ρένας Δούρου έχει ως εξής:

Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο: ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!

Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ’ εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο

Keywords
Τυχαία Θέματα