ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

15:05 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Την επαναλειτουργία του Καρδιοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ζητάει από τον Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ώστε να σωθούν ζωές μικρών παιδιών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Επιτακτική ανάγκη, χαρακτηρίζουν οι Γιατροί της Αθήνας, την επαναλειτουργία του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας

(ΙΣΑ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν οι μικροί που πάσχουν από  συγγενείς καρδιοπάθειες από το 8μηνο λουκέτο που έχει μπει στο τμήμα, στερώντας από τους ασθενείς ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Ο ΙΣΑ έχει λάβει πολλές επιστολές από γονείς μικρών ασθενών, που τους γνωστοποιούν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους. Μάλιστα, οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία υποστηρίζουν πως η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, που έπασχαν από καρδιακά νοσήματα, λόγω έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης και οικονομικής αδυναμίας για να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε  ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς, το Ωνάσειο, που έχει κληθεί να καλύψει το κενό από το κλείσιμο του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Αγία Σοφία», έχει μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργείο, καθιστώντας ανέφικτη τόσο την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών όσο και την αποφυγή ενδεχόμενου θανάτου, κυρίως των παιδιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η μόνη λύση, για τους γιατρούς, είναι να ανοίξει και πάλι το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Παίδων ώστε να αποφευχθούν θλιβερά περιστατικά και να σταματήσει η ταλαιπωρία γονέων και ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα