Δολοφόνησαν γυναίκα-στέλεχος της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν

Οι δράστες της πολιτικού Ζάρα Σαχίντ Χουσέιν, ανώτερο στέλεχος του πακιστανικού κόμματος Tehreek-e-Insaf (TPI), δεν έχουν βρεθεί από τις αστυνομικές αρχές .

Σημειώνουμε ότι το TPI είχε υποσχεθεί προεκλογικά να μειώσει τη διαφθορά στο εσωτερικό του κράτους. Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Χουσέιν, έξω από το σπίτι της στη συνοικία Καράτσι.

Ο ηγέτης του κόμματος, Ιμράν Καν, κατηγόρησε ευθέως το κίνημα Μουταχίντα Κουάμι (MQM) για τη δολοφονία, «Θεωρώ άμεσα υπεύθυνο τον Αλτάφ Χουσέιν (αρχηγό του MQM) για τη δολοφονία, καθώς έχει απειλήσει ανοικτά και δημόσια τα μέλη του κόμματος

(TPI), μέσω τηλεοπτικών εκπομπών», ανάρτησε στο Twitter ο Καν, ενώ υπογράμμισε ότι: «Ο θάνατός της έχει συνταράξει σύσσωμο το κόμμα».

Ο ίδιος είπε ότι: «Θα ήθελα επίσης να καταστήσω υπεύθυνη την βρετανική κυβέρνηση, αφού τους είχα προειδοποιήσει σχετικά με τον βρετανό πολίτη, Αλτάφ Χουσέιν, μετά τις ανοιχτές απειλές που είχε εκτοξεύσει εναντίον μας».

Ο αρχηγός του MQM καταζητείται για κατηγορίες δολοφονίας στο Πακιστάν, ενώ ηγείται του κόμματός του από τη Βρετανία, όπου και βρίσκεται σε εξορία. Το κόμμα του έχει χαρακτηριστεί από τον Καναδά ως τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που ο Χουσέιν αρνείται κάθετα.

Keywords
Τυχαία Θέματα