6η η Ελλάδα στη Eurovision, νικήτρια η Δανία

Στην 6η θέση κατάφερε να αναρριχηθεί η Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Alcohol is free» και οι Κόζα Μόστρα και ο Αγάθωνας, πραγματοποίησαν μία αρκετά καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας πολύ περισσότερα από αυτά που τους έδιναν τα προγνωστικά

σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο 58ο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάλμε της Σουηδίας, νικήτρια ήταν η Δανία με την Εμιλυ Φόρεστ και το τραγούδι «Only teardrops», επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που εδώ και τρεις μήνες την ήθελαν απόλυτο φαβορ.

Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία αντίστοιχα. Εκτός φυσικά από τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω και οι προβλέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνταν στην ψηφοφορία οι χώρες - σύμμαχοι.

Εξαιρώντας τα τεχνικά προβλήματα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας, η βραδιά σε γενικές γραμμές ήταν καλά οργανωμένη, με εντυπωσιακή έναρξη η οποία δανείστηκε «στοιχεία Ολυμπιακών Αγώνων» με παρελάσεις χωρών, λαμπαδηδρομία και άλλα συναφή, για να δώσει έμφαση στο σύνθημα που κυριάρχησε, το «We are one».

Πολύ καλή και η παρουσιάστρια της βραδιάς Petra Mede, ενώ αναμενόμενα πετυχημένοι και ιδιαίτερα ευχάριστοι οι Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου που περιέγραψαν για λογαριασμό της χώρας μας τον διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα