ΔΝΤ: Κάντε κάτι για τη φοροδιαφυγή

17:12 6/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων, ώστε το βάρος των μέτρων λιτότητας να μη βαρύνει ανισομερώς μόνον τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Η αποστολή (σ.σ. του ΔΝΤ) καλωσορίζει τον αναπροσανατολισμό της εστίασης του κυβερνητικού προγράμματος, σε αναγνώριση αυτών των προβλημάτων», αναφέρεται στο κείμενο.

Το ΔΝΤ

χαρακτηρίζει ως «εξαιρετική» την πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος, όμως σημειώνει ότι το χρέος παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. «Ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δέχθηκαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί σημαντική έκτακτη ενίσχυση με όρους χαμηλότερους της αγοράς, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της, και έχουν συμφωνήσει να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια, εφόσον αυτό χρειαστεί» αναφέρει. Όπως τονίζει, αυτή η δέσμευση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ κάτω από το 110% έως το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα