ΔΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ, ΘΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο να επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά εξέφρασε ο Ντέβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η Ελλάδα αναζητά τρόπους να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος διάσωσης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένοι να βρουν το κατάλληλο μονοπάτι της προσαρμογής, να επαναφέρουν στο σωστό δρόμο τα πράγματα και προσπαθούμε να

τους βοηθήσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC, ο κ. Λίπτον.

«Είμαι αισιόδοξος από την άποψη ότι εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και θέλουν να ξαναξεκινήσουν τη χώρα», δήλωσε ο Lipton.

Σε σχέση με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε ότι οι ιδέες του επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, για το πώς η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει την Ευρωζώνη, είναι θεωρητικά εύστοχες.

«Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ. Η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη ενώ τα μεγαλύτερα ρίσκα είναι ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ και τα προβλήματα χρέους στην ΕΕ» κατέληξε ο Λίπτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα