Ασύλληπτο! Από το 1833 ζητούν βουλευτές την κατάργηση των Γενικών Γραμματέων

Μολις χθες με ανακοίνωση του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος ζητούσε την άμεση κατάργηση των Ειδικών και Γενικών Γραμματειών. Και σήμερα βουλευτές του κόμματος κατεθεσαν επίκαιρη ερώτηση για το ίδιο θέμα.

“Οπως τόνισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προεκλογικά  ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν μείωση της σπατάλης στον ελληνικό λαό προκειμένου να ανακουφιστεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Στις 18 Ιουλίου 2012 η

κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό 49 νέων Γενικών Γραμματέων το δε κόστος που συνεπάγεται η ύπαρξή τους είναι δυσβάστακτο για τον κρατικό προϋπολογισμό με δεδομένη τη δημοσιονομική στενότητα που βρίσκεται η χώρα μας.

Την επίκαιρη επερώτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τους διορισμούς των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων υπογράφουν οι: Κώστας Μαρκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ιωάννης Κουράκος, Βασίλης Καπερνάρος, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Νότης Μαριάς, Παναγιώτης Μελάς, Γαβριήλ Αβραμίδης και Τσαμπίκα Ιατρίδη.

Οι επερωτώντες βουλευτές επεσήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Εισηγήτρια της επίκαιρης επερώτησης και υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης    Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη :

Εξω οι κουμπάροι και κολλητοί από τη στελέχωση του κράτους». Αυτό έλεγε το Πρωθυπουργικό γραφείο την 1η Ιουλίου. Πρόσφατο αντιπαράδειγμα  οι διορισμοί 12 Ειδικών Γραμματέων στις 10 Αυγούστου.

Ο λογαριασμός για τα 200 χιλιάδες ευρώ ετησίως που μας στοιχίζει ο καθένας Ειδικός Γραμματέας πηγαίνει στον ελληνικό λαό. Το συνολικό κόστος των Γενικών-Ειδικών Γραμματειών ανέρχεται στα 13,5 εκατ. ευρώ ετησίως μαζί με τους συμβούλους τους.

Και όλα αυτά ενώ δήθεν καταργήθηκαν οι Ειδικές Γραμματείες σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού στις 3 Ιουλίου. Την ώρα που γίνονταν οι εξαγγελίες Σαμαρά-Μανιτάκη για μια Δημόσια Διοίκηση «πιο οικονομική και αξιοκρατική»  μετράμε ήδη 54 διορισμούς Γενικών Γραμματέων και φαίνεται να έπονται και άλλοι.

Υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών

Βουλευτής Β’ Πειραιώς Ιωάννης Κουράκος:

Αν θέλετε να κάνετε ένα αποτελεσματικό κράτος τότε θα μπορούσατε να ακολουθήσετε το παράδειγμα όλων των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Άλλο πράγμα η Ανεξάρτητη Διοίκηση και άλλο πράγμα το κομματικό κράτος. Όχι μόνο δε θα υπήρχαν κενά στη Διοίκηση του Κράτους αλλά θα υπήρχε και συνέχεια στο έργο του κάθε Υπουργείου. Δυστυχώς μέχρι τώρα μόνο επικοινωνιακές εξαγγελίες κάνετε.

Υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα  :

Πως είναι δυνατόν να επιβάλλονται οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ίδια στιγμή να διορίζονται υμέτεροι σε θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων με τους Συμβούλων τους, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις δα

Keywords
Τυχαία Θέματα