ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αίσθηση προκαλούν πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», σύμφωνα με τις οποίες συζητείται η αποστολή Ισραηλινών κομάντος στην Κύπρο.  

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρεται να πρότεινε τον περασμένο Φεβρουάριο στον πρόεδρο Χριστόφια την αποστολή 20.000 Ισραηλινών στρατιωτών στην Κύπρο. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ισραήλ θα χρηματοδοτήσει τον αγωγό φυσικού αερίου και τον τερματικό σταθμό που θα κατασκευαστεί στην

Κύπρο, έργα αξίας 10 δισ, δολαρίων, με αντάλλαγμα την εγκατάσταση 10.000 Ισραηλινών που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή τους. Οι 20.000 στρατιώτες θα φυλάσσουν τις εγκαταστάσεις.Επίσης, φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα μπλοκάρει επενδύσεις εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Λεμεσός θα αποκτήσει ισραηλινή παροικία ακόμη και 50.000 ανθρώπων.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει ότι το Ισραήλ ζήτησε και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα τη βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και τη δυνατότητα να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα