Δήμος Αθηναίων – Φαΐ και στήριξη σε άπορους πολίτες

Το ΚΥΑΔΑ διαθέτει επιστημονική ομάδα, που βγαίνει στο δρόμο και εντοπίζει τους άστεγους της Αθήνας, προσπαθεί να τους παρέχει τροφή και ψυχολογική υποστήριξη και σε δεύτερη φάση, εάν καταστεί δυνατό, να τους επανεντάξει στην κοινωνία. Γι αυτό το λόγο, λειτουργεί δύο ξενώνες, στους οποίους προσφέρεται φιλοξενία γύρω στα 180 άτομα.

Ακόμη, το ΚΥΑΔΑ λειτουργεί Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης, στο οποίο παρέχει σε καθημερινή βάση, δύο φορές την ημέρα, πάνω από 1.670 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους συμπολίτες

μας, χωρίς καμία διάκριση σε φυλή και χρώμα. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν εθελοντές (μάγειρες κτλπ) που είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία των συσσιτίων.

Το ΚΥΑΔΑ όμως, δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη, με τη δημιουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Σε αυτόν, πολίτες προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει λίγα τρόφιμα, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο και οι υπεύθυνοι του κόμβου, θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιολογώντας και ιεραρχώντας τις ανάγκες του καθενός. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών στεγάζεται στο παλιό Φρουραρχείο του Σταθμού Λαρίσης και προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 13.000 πολίτες των Αθηνών, μεταξύ των οποίων και 3.000 παιδιά. Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε τρόφιμα και άλλα είδη, επισκεφτείτε τον χώρο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, υπάρχει η γραμμή 15422, μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού.

Εορταστικό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του ΚΥΑΔΑ(φωτό)

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την δωρεά αγαθών ή εθελοντικής προσφοράς στο ΚΥΑΔΑ, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2105246516.

Keywords
Τυχαία Θέματα