Εισαγγελική παρέμβαση για τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών στα ΑΕΙ

Η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (Καθημερινή και Έθνος) σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

η απεργία για το διάστημα από 18 έως 23 Νοεμβρίου έχει κριθεί παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.

Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας να αρθεί το αδιέξοδο, για να μη χαθεί και το επόμενο εξάμηνο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πελεγρίνης εκφράζει την αγωνία του για τους φοιτητές, το σεβασμό του στο αγώνα επιβίωσης των διοικητικών υπαλλήλων και χαρακτηρίζει σφαγιαστικό το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σταθερή θέση δική μου και απόφαση της Συγκλήτου είναι ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό και να ξεκινήσουν τα μαθήματα, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι θα υπάρχουν συνθήκες ομαλότητας. Κάνω έκκληση προς τον υπουργό να ανοίξει ο διάλογος, να βρεθεί λύση, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για το οποίο δεν ευθύνονται βέβαια οι χιλιάδες των φοιτητών, αλλά είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να συμβάλει το υπουργείο. Ήδη, έχω απευθύνει έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας διάλογο, γιατί μόνο με διάλογο θα μπορέσει να ξεπεραστεί αυτό το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα