Δικαστές «κουρεύουν» τα ενοίκια

07:24 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδουν οι δικαστές … ρίχνοντας τα ενοίκια, κυρίως στα μίσθια που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Οι ενοικιαστές έχοντας εξαντλήσει τον κύκλο των επαφών με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που είχαν ενοικιάσει πολύ προ της κρίσεως , προσφεύγουν στα δικαστήρια. Θέτουν επί τάπητος τα επιχειρήματά τους και ζητούν κούρεμα των ενοικίων τους.

Επικαλούνται δε, κατά κανόνα το γεγονός ότι έχει πέσει η κίνηση στα μαγαζιά τους, έχει μειωθεί

η αγοραστική κίνηση και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει όταν υπέγραφαν τα συμβόλαια. Και τις περισσότερες φορές είναι αλήθεια, ότι τα δικαστήρια κάνουν δεκτές τις αγωγές και επανακαθορίζουν το ύψος του ενοικίου με βάση τα νέα δεδομένα στην εποχή της κρίσης.

Πρόσφατα μάλιστα, δικαστήριο της περιφέρειας πάγωσε και ενδεχόμενη έξωση σε ενοικιαστή μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσε να εξοφλήσει τα ενοίκιά του. Ο μισθωτής κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και μέχρις ότου εκδικαστεί η κύρια αγωγή και κριθεί από τη δικαιοσύνη δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να τον εκπαραθυρώσει από την επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα