ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΚΟΣΤΟΥΜΙ»

Προβληματισμός επικρατεί στη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη είναι χωρισμένο στα δύο αναφορικά με το αν πρέπει να συμμετάσχει ή όχι στην υπό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η συνεδρίαση του οργάνου γίνεται σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς έχει ανάψει η συζήτηση για το αν ο Φώτης Κουβέλης πρέπει, στη συνάντηση που

θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά στις 20.30, να δηλώσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας ή να αρνηθεί και να προτιμήσει τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη έχει χωριστεί στα δύο, με μία σειρά στελεχών να πιέζουν το Φώτη Κουβέλη στην κατεύθυνση της κυβερνητικής συμμετοχής και την «αριστερή πτέρυγα» να αποκλείει τη συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται κοντύτερα στην πρώτη άποψη, την οποία υποστηρίζουν στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο εκπρόσωπος τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος και αυτό φάνηκε και στη χθεσινοβραδινή δήλωσή του, με την οποία άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στον αντίποδα, αρνητικοί στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ είναι οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Γιάννης Πανούσης και Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό του κόμματος και για το αν τελικά η ΔΗΜΑΡ πρέπει να δεχθεί να είναι πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. «Πήρε 30% στις εκλογές, άρα δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί», σημειώνουν στελέχη που πρόσκεινται στον Φώτη Κουβέλη, στρώνοντας το έδαφος για ενδεχόμενη υποχώρηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην αξίωσή του να μην είναι ο κ. Σαμαράς πρόεδρος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα