Διακριτό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ζητά ο Βενιζέλος

Στόχος, αφενός να μην «κολλήσουν» οι μεταρρυθμίσεις, αφετέρου το κόμμα να μην βρεθεί απροετοίμαστο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Ο ίδιος πάντως συνέδεσε την απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με την ομαλή έξοδο της χώρας από την κρίση, με πολλούς να ερμηνεύουν την φράση του «θα πιέσουμε τα κόμματα για να δοθεί θεσμική λύση», ως μία προαναγγελία νέας πρόσκλησης για συναίνεση προς τη ΔΗΜΑΡ.

Αίσθηση όμως προκάλεσε

το γεγονός πως ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να απευθύνονται στον ίδιο. Ειδικότερα, αφού ζήτησε να διασφαλιστεί απολύτως το διακριτό στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι παρευρισκόμενοι είναι και εκπρόσωποι της παράταξης στα υπουργεία τους, τους κάλεσε να συνεργάζονται με όλους τους παράγοντες των υπουργείων τους και με τα άλλα υπουργεία, αλλά όπου αναφύονται ευρύτερα ζητήματα, να τον ενημερώνουν άμεσα. Έχοντας από πριν μάλιστα μιλήσει κατ’ ιδίαν με καθέναν εξ αυτών για το ζήτημα των αρμοδιοτήτων τους, ζήτησε σε περίπτωση παρέκκλισης από όσα έχουν συζητήσει μεταξύ τους και με τον πρωθυπουργό, να τον ενημερώσουν αμέσως, ώστε το όποιο θέμα να λυθεί μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού, και να αποφευχθούν δημόσιες διαφωνίες και καβγάδες.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Matrix24.gr, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε με αφορμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων, να συζητηθούν ξανά τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ορισμένα προαπαιτούμενα, ενώ τονίζοντας την ανάγκη η χώρα να στραφεί προς την ανάπτυξη, υποστήριξε ότι «πρέπει να τεθεί με καθαρούς όρους στους εταίρους μας το πλαίσιο στο οποίο βαδίζει η χώρα». Τόνισε πάντως και την ανάγκη της ενιαίας στρατηγικής που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε ότι στον χώρο των μεταφορών έχουν ήδη γίνει περί τις 200 απολύσεις, για να υποστηρίξει πως είναι πολύ δύσκολο να γίνουν άλλες. Από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος έθεσε το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης σε τρία ή τέσσερα σημεία, όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του νερού και η μικρή ΔΕΗ. Τέλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπερθεμάτισε της ανάγκης το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει τα θετικά που έχει πετύχει ως κυβερνητικός εταίρος...

Την ίδια ώρα πάντως, με συνέντευξή του (Alpha 9.89) ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιήθηκε τώρα και από την πολιτική του προκατόχου του στο υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι τα σχολεία το πιθανότερο είναι να μην ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα, αφού «δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η απόφαση Αρβανιτόπουλου με 24.000 κενά εκπαιδευτικών», όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα