Διαφωνίες για τους «58» στη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πρωτοβουλία των «58» της Κεντροαριστεράς δημιούργησε νέες έντονες συζητήσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου, όπως φάνηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης εδώ και ημέρες δεν έκρυβε, σε συνομιλητές του, την δυσφορία του για το γεγονός ότι στελέχη του κόμματός του συνυπέγραψαν τη Διακήρυξη

των 58. Όμως, σήμερα, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ κλιμακώθηκαν, καθώς δύο εκ των υπογραφόντων, οι Σταύρος Λιβαδάς και Γεράσιμος Γεωργάτος εντάχθηκαν και στην Συντονιστική Επιτροπή των «58».

Διαμαρτυρίες

Μάλιστα, πολλά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξαπέλυσαν πυρά κατά των δυο συντρόφων τους, κατηγορώντας τους ευθέως ότι «υπηρετούν πια άλλο πολιτικό σχέδιο». Συγκεκριμένα, τις έντονες διαφωνίες τους δεν έκρυψαν ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ο Δώρα Καλλιπολίτη, αλλά και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, ζήτησαν από τους δύο υπογράφοντες και μέλη της Συντονιστικής «να διαλέξουν με ποιους πάνε και ποιους αφήνουν». Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, συμφώνησε μεν απολύτως με τους προαναφερθέντες, ωστόσο απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, ως «μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε την κίνηση των Γεωργάτου-Λιβαδά και ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης, πάντως, δεν έκρυψε τη διαφωνία του και με τον Φώτη Κουβέλη που αποκλείει τη διεξαγωγή προγραμματικής συζήτησης μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και των «58». Συγκεκριμένα, αφού εκφράστηκε θετικά για την Διακήρυξη της Κεντροαριστεράς, κατηγόρησε τους Γεωργάτο-Λιβαδά πως «έκαναν λάθος, γιατί αντί να ασχολούμαστε με το κείμενο και τους πολιτικούς προβληματισμούς που θέτει, εμείς ασχολούμαστε με πρόσωπα». Πάντως, ο Σταύρος Λιβαδάς, που ήταν παρών παρών στη συνεδρίαση (ο Γεράσιμος Γεωργάτος απουσίαζε) υπεραμύνθηκε της επιλογή του να ενταχθεί στη Συντονιστική Επιτροπή των «58» διαψεύδοντας διαρρήδην ότι «υπηρετεί άλλο πολιτικό σχέδιο». Για πολλούς, ωστόσο, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, τα στελέχη που υπέγραψαν το κείμενο των «58» και δη εκείνοι που εντάχθηκαν και στη Συντονιστική Επιτροπή, είναι ουσιαστικά εκτός κόμματος. «Κανείς δε θα τους διαγράψει για τις απόψεις τους, αλλά είναι σαφές ότι οι ίδιοι δεν αισθάνονται πια άνετα στη ΔΗΜΑΡ», εκτιμά, μιλώντας στο matrix24.gr, κορυφαίο στέλεχος της Αγίου Κωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα