Αν ο Σημίτης κατέβει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα βοηθήσει…

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά του για την «Κίνηση των 58», υπό τον τίτλο «Νέα δύναμη από τα Αριστερά», το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για «ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών. «58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την “Κεντροαριστερή Συμμαχία”, η οποία θέλει να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς», σημειώνει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας πως τώρα θα μπορούν να έχουν νέο ‘σπίτι’ όσοι σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι βρίσκονται σήμερα διασκορπισμένοι σε πολλά μικρά

κόμματα.

Αναφερόμενος στη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κίνηση, ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνει πως «μπορούν να ωφεληθούν από αυτόν εάν όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2015». Καλεί δε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συγκεντρώνει περί το 6% στις δημοσκοπήσεις, να «καλωσορίσει» τη δημιουργία της Κεντροαριστεράς.

Αναφέρεται επίσης και στον Νίκο Μπίστη, τον οποίο περιγράφει ως πάλαι ποτέ υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και εκ των εμπνευστών της κίνησης, που επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών.

«Ο Μπίστης υπενθυμίζει ότι η ελληνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπέρ ή κατά της λιτότητας θέσεις. Η χώρα χρειάζεται μία νέα πολιτική ταυτότητα», καταλήγει το Spiegel.

Keywords
Τυχαία Θέματα