ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Τη διαβεβαίωση ότι η Γαλλία «θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της» για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2013, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Γαλλία θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημόσια οικονομικά. Θα το υλοποιήσει πλήρως. Θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2012, 4,5%, θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2013, 3%, και θα το κάνουμε ασκώντας την πολιτική μας, για την οποία οι Γάλλοι

εξέλεξαν τον Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της της Δημοκρατίας», τόνισε ο Γάλλος υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επισήμανε δε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα λάβει στο τέλος του Ιουνίου το αποτέλεσμα του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Η οικονομική αρχή «θα μας πει τι προσαρμογές απαιτούνται» και μετά «θα ψηφίσουμε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό», υπογράμμισε.

Σε έκθεσή της για τη Γαλλία, η Κομισιόν τονίζει ότι το Παρίσι πρέπει να καταβάλει πρόσθετες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το επόμενο έτος. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ωστόσο, έκρινε ότι το ζήτημα αυτό «παίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα