Δεν ζεις με 500 ευρώ, παραδέχεται ο Στουρνάρας

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αν ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ, o υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Όχι βέβαια».

Σημειώνεται ότι ο βασικός μισθός για τους εργαζόμενους κάτω των 24 ετών είναι 489 ευρώ, ενώ το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ βρίσκεται πλέον κάτω των 400 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η είσπραξη

του χαρατσιού για τα ακίνητα πρέπει να γίνεται μέσω της ΔΕΗ, παρά τη δικαστική απόφαση που το απαγορεύει. «Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο», είπε.

Αμφισβήτησε ευθέως το δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τη διαδικασία να βγάλει τέτοια απόφαση και υποστήριξε ότι αν σταματήσει η είπραξη του τέλους θα έλθουν νέα, επώδυνα μέτρα. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και στην περίπτωση που υπάρξουν αστοχίες στον προϋπολογισμό, λέγοντας πως «αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες περικοπές, όπως οι αμυντικές δαπάνες».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η λίστα Λαγκάρντ θα αξιοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα